» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен отново е център на автомобилния спорт

02 October 2011 17:02,
Emission of: GERB Sliven 12 years ago, number of readings: 2282
Живко Минчев, Йордан Лечков, Мариян Янков

При голям интерес и гости от цялата страна, на писта „Бършен” се проведе националният шампионат по драг-рейсинг. Престижното състезание е под егидата на кандидата за кмет на Община Сливен Йордан Лечков.

На пистата се явиха състезатели от Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Сливен, Стара Загора и Шумен.

Ето какво казаха състезатели и фенове на този нов спорт, който сега се развива у нас, за организацията на състезанието и за нашия град.

Милен Минев, състезател от София:

Ние сме от Urban Team, в момента сме рекордьори за България, най-бързите в класа си. Идваме заради състезанието, винаги сме доволни от организацията. Личи си, че в този град има отношение към спорта. Поздравяваме Сливен!

 

Петя Ненова от Бургас:

Видях Сливен, градът е променен, в сравнение с миналата година, когато идвах на състезанието. Градът е поддържан – светъл, чист, има хубави нови сгради. Определено мисля, че кметът добре си е свършил работата. Виждам, че добре работи и за спорта и мисля, че ще продължава и занапред да го прави.

 

Стоян Христов от Ямбол:

Аз не се състезавам, дойдох, защото съм любител на високите скорости. Кметът Лечков е патрон на това състезание, чувал съм, че и той е любител на високите скорости. Със сигурност той има пръст в организирането на спортните събития в града. И го поздравявам за това. От приятелите си тук знам, че в Сливен има условия за хората, които искат да спортуват. Има хубави писти, кортове за тенис.

 

Величко Ташков от Сливен:

Това състезание е добре организирано, присъствал съм на всички досега провеждани на тази писта. Но без помощта на общината, без намесата на кмета, това не може да стане. Има условия за спорт в града, има зали, площадки, писти, терени, аз в момента не спортувам, но като ученик съм спортувал, доста години съм тренирал волейбол. На мен Сливен ми харесва, но съм шофьор и постоянно карам из града. Дупките трябва да се оправят.

 

Владимир Спасов от Пловдив:

В Сливен съм по-често покрай тези състезания. Ходил съм на състезания по драг-рейсинг в София, в Пловдив-Калояново, в Дупница, но тук организацията е най-добра. Помислено е за всичко – за качеството на пистата, за сигурността на публиката, охраната от страна на полицията, защото се събират много хора. Тук има настроение. Определено смятам, че това е благодарение на Лечков. Ако не е той, такова състезание или няма да има, или няма да е в този вид, в който е в момента. До колкото знам от приятели, откакто той е кмет, градът се е променил към добро.

 

Александър Димитров от Шумен:

Това е добро място за добро състезание на мощните автомобили. По-добре тук да се излива адреналинът, отколкото по улиците. В Сливен хората са го разбрали и правят добра организация. Там откъдето съм минал през града е добре поддържано, чисто е, светло е. Сливен е добре уреден град.

 

Даниела Маркова от Варна:

Мисля, че Лечков има заслуги за организацията на подобен род състезания. Аз съм фен на Лечков. Тай е популярна личност, познават го в цяла България. Възприемам го като добър кмет. Той винаги присъства на такива състезания и мога да кажа, че той е спортното сърце на Сливен.

 

Photos

Милен Минев, състезател от СофияПетя Ненова от БургасСтоян Христов от ЯмболВеличко Ташков от СливенВладимир Спасов от ПловдивАлександър Димитров от ШуменДаниела Маркова от Варна001002