Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Емил Марков, главен сценарист на „Комиците”: Обичайте Сливен!

05 октомври 2011 16:57,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 4388
Емил Марков

Беше 1988 година.Завърших ВИТИЗ и постъпих в сливенския драматичен театър „Стефан Киров”. Да си млад артист в Сливен беше чест. Театърът винаги беше пълен. Целият град се интересуваше каква ще е следващата премиера. Веднага усетих духът на Сливен. Излъчваха го силната група художници, музикантите, който се събираха в Клуба на културните дейци, старите къщи, улиците.

От години живея в София. Наскоро ми се наложи да пътувам за Сливен. Когато пристигнах ме заляха спомените, вълнувах се какво ще открия. Дали градът ще ме посрещне отново така топло и уютно както навремето? Дали през всички години на промени е останало нещо от духът на Сливен?

Още на влизане в града ме посрещнаха нови стадиони и спортни площадки, модерни индустриални сгради, офиси. В първия момент си помислих ”Е, хубаво е, ама не е същото”. Погрешно се бях оставил в ръцете на носталгията. Паркирах и тръгнах да се разхождам из Сливен с вълнението на откривател.

Видях нови вериги магазин, чудесно осветени улици, светнали скоро боядисани училища. Някои от улиците са в ремонт, но скоро и те ще са като нови. Сливен е променен, по-модерен, в друго време. Усеща се, че градската управа, че кметът Лечков се грижат за града и той не е изостанал във времето, движи се напред.

Отидох до театъра. Въпреки тежките реформи, той оцеля. Имаше години когато всички си мислеха, че в Сливен повече няма да има театър, но…не познаха. Преди време Сливен участва в програмата „Културна столица на Европа”.

Градът е друг, различен, нов. Духът е жив. Обичайте Сливен!