Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кръгла маса по проблемите на интегрираното обучение

21 ноември 2011 15:56,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1433
кр.маса

На 21.11.2011 г. в зала „Май” на Община Сливен, се откри Кръгла маса по проблемите на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности и деца с различна етническа принадлежност. Мероприятието е инициирано от Регионален инспекторат по образованието – гр. Сливен.

 

В откриването на събитието взе участие областният управител г-н Кавръков, който изрази задоволството си от присъствието на толкова много ангажирани с каузата хора. Той сподели надеждите си все повече деца със специални образователни потребности да бъдат успешно социализирани и интегрирани в училищата, имайки предвид новите способи и бързото развитие на новите технологии, използващи се и в образователната система.

 

В Кръглата маса взеха участие още Ваня Димитрова – Старши експерт по интегрирано обучение към РИО Ямбол, Весела Паскалева – сдружение на родители на деца със СОП, Радка Сиренкова – Национален алианс „Усмихни се с мен”, Димо Добрев – представител на Община Сливен, Иван Илиев – Център за психологически изследвания, Мариана Куновска – Специалист „Младежки дейности” към БЧК Сливен, Стела Костова – ромска младежка организация, Йордан Берберов – началник отдел „Образование и младежки дейности” към Община Сливен.

 

По време на откриването организаторите споделиха, че символично са избрали празникът на Християнското семейство за начало на събитието, с надеждата за ползотворна работа и високи резултати след приключването му.

Снимки

кръгла масакръгла маса