Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза 134-годишнината от Освобождението си

17 януари 2012 15:16,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1193
венец

На 17.01.2012 г. гр. Сливен отбеляза 134-годишнината от Освобождението си от османско иго. Честването бе на площад „17-ти януари” в сливенския квартал „Клуцохор”, където на тази дата преди 134 години, руските войски са били посрещнати от сливналии и приветствани от именития местен възрожденец Добри Чинтулов.

На церемонията присъстваха областният управител на област Сливен – г-н Марин Кавръков, кметът на Сливен – г-н Кольо Милев, председателят на Общински съвет Сливен – г-жа Соня Келеведжиева, заместник-областните управители – г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, както и други служители на Областна администрация Сливен.

В памет на загиналите бе отслужена заупокойна молитва. В тържествения ритуал пред паметната плоча участва почетна рота военнослужещи и военен духов оркестър. Представители на различни институции и граждани на гр. Сливен поднесоха венци и цветя в знак на почит към загиналите за свободата и независимостта на България.

Събитието се проведе под егидата на Община Сливен, областният управител на област Сливен, Сливенската митрополия и Центъра за подготовка на танкови подразделения Сливен.

Снимки

г-н Кавръков поднася венецпредставотели на областна и общинска администрация