Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес 25.11.2008 г. в заседателната зала на Областна администрация – Сливен под ръководството на г-жа Фатме Мустафова ...

25 ноември 2008 17:09,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 958

Днес 25.11.2008 г. в заседателната зала на Областна администрация – Сливен под ръководството на г-жа Фатме Мустафова – заместник-областен управител, се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен за оценяване съответствието с регионалните приоритети на проекти на работодатели от област Сливен по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост" и Национална програма „Асистенти на хора с увреждания" дейност „Социален асистент" – процедура 2009 г.

 

По Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост" постъпиха за оценяване от Постоянната комисия по заетост 32 проекта: 12 проекта за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие и 20 проекта за изпълнение на дейности в сферата на селското стопанство.

Комисията взе решение 12-те проекта за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие, на обща стойност 1 163 788 лв., да се предложат на Агенцията по заетостта за финансиране в пълен размер, тъй като финансовият ресурс, определен за област Сливен, обезпечава цялостното им реализиране.

Определените средства за област Сливен за финансиране на проекти за изпълнение на дейности в сферата на селското стопанство са в размер на 247 816 лв. 20-те постъпили проекта за област Сливен са на стойност 414 884 лв. Поради недостига на финансови средства Постоянната комисия по заетост реши да бъдат предложени за финансиране всички постъпили проекти за изпълнение на дейности в сферата на селското стопанство след редуциране на проектите с над 7 работни места.

По Национална програма „Асистенти на хора с увреждания" дейност „Социален асистент за оценяване от Постоянната комисия по заетост постъпиха 3 проекта: проект с работодател Община Нова Загора, проект с работодател Община Твърдица, проект с работодател Община Сливен. Средствата в това направление на програмата са определени на ниво област и са в размер на 51 880 лв. Проектите за област Сливен са на стойност 83 490 лв. за включване на 33 безработни лица за обгрижване на 82 лица. Поради недостига на финансови средства Постоянната комисия по заетост реши да класира и изпрати за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта 3-та постъпили проекта, които, за да се вместят във финансовия ресурс, да бъдат финансирани за седем месеца в пълен размер, като се запази броя на разкритите работни места и обгрижваните лица, а за останалите 5 месеца проектите да се преработят в рамките на останалия финансов ресурс и реализираните икономии през предходния период.

Очаква се списъкът с окончателно одобрените проекти да се публикува на интернет сайта на Агенцията по заетостта до 15.12.2008 г