Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Одобрен е проект „Дари усмивка 5”, с който Областна администрация – Сливен кандидатства...

08 декември 2008 14:18,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 862

Одобрен е проект „Дари усмивка 5”, с който Областна администрация – Сливен кандидатства за финансиране пред фонд „Социално подпомагане”. Такъв проект ще бъде осъществен за пета поредна година в ОА-Сливен, като целта е да бъдат подпомогнати четири социални дома за деца, лишени от родителска грижа и с умствена изостаналост и деца от семейства в неравностойно социално положение, намиращи се на територията на област Сливен. Това са Дом за медико-социални грижи за деца в Сливен, Дом за деца и младежи с умствена изостаналост „Света Марина в котленското с Медвен, Дневен дом за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Стилиян Детепазител" в Сливен и Седмична детска градина „Калина" в Сливен.

С реализацията на този проект ще бъдат закупени и предоставени на 4-те социални дома най-необходимите хранителни продукти, които да разнообразят храненето на децата в навечерието на Коледните празници. Освен това 180 деца от социално слаби семейства от седмична детска градина „Калина” ще получат коледни торбички с лакомства и изненади.

Общият бюджет на проекта е 6 556,23 лв., от които безвъзмездно по проекта ще постъпят от фонда 5 901 лв. „Надяваме се с това отново да доставим радост и повече празнично настроение на възпитаниците на тези социални домове”, каза на днешния брифинг г-жа Чолакова.