Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По инициатива на областния управител на област Сливен Христина Чолакова в началото на декември се проведе...

08 декември 2008 14:27,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 857

По инициатива на областния управител на област Сливен Христина Чолакова в началото на декември се проведе работна среща във връзка с готовността на институциите и фирмите от областта за зимно поддържане на пътищата. От предоставените от пътноподържащите фирми протоколи с наличната за целта техника и обслужваните от тях участъци стана ясно, че голяма част от техниката за поддържане на републиканската пътна мрежа се дублира с тази за общинската, но от Областно пътно управление увериха , че това няма да попречи на работата им, тъй като приоритет е почистването и поддържането на републиканските пътища.

На срещата бе обсъден проблемът с обслужването през зимния период на участъка Твърдица-Елена от Твърдишкия проход, като от Областно пътно управление изразиха готовност да извършват зимното поддържан на целия участък.

Обсъден бе и проблемът с местността Карандила, породен от неизяснения статут на пътя от хотела до почивните хижи и станции. Той не фигурира в договорите на община Сливен и следва да бъде ангажимент на собствениците на имоти. От страна на Областна администрация – Сливен бе поет ангажимент да се проучи нормативната база за възможността този път да придобие статут на общински. Обсъден бе и въпросът за зимното поддържане на участъка между селата Нейково и Раково, обхващащ територията на две общини. Всяка от тях трябва да поддържа пътищата си в рамките на своите граници, но от страна на община Котел почистването става само до центъра на с. Нейково. Беше взето решение областният управител да поиска от кмета на община Котел да осигури почистването на целия участък до границата на община Сливен и такова писмо е вече изпратено.

На съвещанието бяха разгледани и други критични места на територията на областта като Коньовски завой, пътен възел Петолъчката и участъка Сливен-Калояново. За адекватно реагиране на критичните ситуации на Коньовския завой е позиционирана пътноподържаща техника в. Старо село. При възникване на ситуация на участъка Сливен – Калояново ще се реагира с техника от пункта за зимно поддържане в Сливен. На работната среща бе постигнато споразумение такава техника да бъде позиционирана и в района на Петолъчката, като от ръководството на Областно пътно управление обещаха да уведомят фирма „Биндер” за това решение. Г-жа Чолакова апелира към присъстващите представители на институции да поддържат добра комуникация и да подават своевременно информация както помежду си, така и в Областна администрация - Сливен.