Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева участва в заседанието на Съвета за развитие на регионите при президента

18 април 2012 18:58, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1932
Десислава Танева

Народният представител от ПП ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева участва в първото заседание на Съвета за развитие на регионите и национална инфраструктура към президента. С днешния форум реално започват да функционират сформираните към държавния глава формати за дискусия по националните приоритети.

Съветът за развитие на регионите и национална инфраструктура търси консенсус по шест ключови направления, които ще се финансират с европейски средства през следващия програмен период от 2014 до 2020 г. - транспортна инфраструктура, техническа инфраструктура във водния сектор, електронното управление, енергийна ефективност и жилищна политика, създаване на предпоставки за балансирано градско развитие и иновации и конкурентноспособност на малките- и средни предприятия.

Десислава Танева заяви, че приветства инициативата на президента Росен Плевнелиев подобни формати да са надпартийни, за да се постигнат набелязаните национални приоритети: „Смятам, че това трябва да е така и при определянето на дългосрочни стратегии да има надпартиен консенсус. Която и политическа сила да има мандат, тя да ги следва”. По време на срещата Десислава Танева изрази становище, че трябва да има изключителна съгласуваност между отделните фондове - Кохезионния фонд, Европейския фонд за регионално развитие, както и Европейския земеделски фонд, не бива да се допуска дублиране на финансиране на определени инвестиционни дейности и да няма населени места, които да останат извън обсега за подпомагане.

„Трябва да следим за ефективността на усвояването на средствата за подпомагане, които се договарят в новия програмен период и да изготвим комплекс от критерии за приоритизиране на регионите, които да се одобряват с предимство. Слабостите трябва да се отстранят, за да се постигне максимален ефект от усвояването на средствата, защото основната цел е създаване на по-добри условия за живот на българите”, допълни Десислава Танева.

На заседанието при президента присъстваха и други народни представители от Сливен – Асен Гагаузов, представляващ Парламентарната група на БСП и Янко Янков като представител на групата на ДПС в Народното събрание. Към Президента на Републиката ще заседават шест съвета: Съвет за развитие на регионите и национална инфраструктура, Правен съвет, Съвет по наука и образование, Съвет по външна политика, отбрана и сигурност, Съвет за икономическо развитие и социални политики и Съвет по духовност, култура и национална идентичност. На 3 май ще се проведе първото заседание на Съвета за икономическо развитие и социални политики.