Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представиха 12 новоназначени спасители към Гражданска защита

15 януари 2009 14:25,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1032
спасители 1

Областният управител Христина Чолакова и главният секретар на Областна администрация – Сливен Кирил Аврамов присъстваха днес на представянето на новата група спасители на Териториална дирекция „Гражданска защита” - Сливен. По решение на Министерството за извънредните ситуации от миналата година спасителните отряди трябва да увеличат числеността си на 25 човека. Поради това към досегашните 15 се присъединяват 12 новоназначени спасители. Новото попълнение е подбрано след конкурс измежду 117 кандидати.

В първия си работен ден младите спасители бяха приветствани от директора на ТД „Гражданска защита” Кръстьо Славов. „От вашата бързина, умения и хладен разум ще зависи спасяването на хора, изпаднали в беда и аз вярвам, че ще изпълните достойно това задължение”, каза той в приветствието си. Областният управител г-жа Чолакова също приветства новоназначените, като им пожела здраве, добра мотивираност да работят това, с което са се ангажирали, за да гарантират спокойствието на хората и добави: „На добър час в нелеката професия! В мое лице имате един добър партньор и се надявам да продължим да работим все така добре”.

Под ръководството на началника на отдел „Аварийно-спасителни дейности” младите спасители се запознаха с битовите помещения и техниката, с която ще работят.

Спасителният отряд към Гражданска защита е една полезна структура, отбеляза г-н Славов. За м.г. са регистрирани 96 излизания, при които са спасени 18 пострадали в катастрофи, в планините или при други бедствени ситуации. Гражданска защита е помагала и при ваденето на 16 починали от смачкани автомобили.

Снимки

спасители-2