Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща в Областна администрация - Сливен по международен проект на ПГХТ

22 януари 2009 17:03,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1542
проект 2

„Радостна съм да ви приветствам от името на областния управител на област Сливен и да ви предоставя нашето домакинство. Убедена съм, че екипът на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм в Сливен да е направил така, че престоят ви в нашия град, скъпи гости от Германия и Латвия, наистина да е бил приятен. Бих искала споменът, който ще отнесете за Сливен, винаги да ви връща в нашия град с нови идеи не само в областта на кулинарията и изградените партньорства да бъдат трайни и полезни за нашите региони”. С тези думи зам. областният управител Фатме Мустафова приветства участниците в работна среща по проект „Кулинарно пътешествие из Европейски региони” по програма Коменски, която се състоя днес от 14.00 часа в залата на Областна администрация - Сливен. Проектът се осъществява от Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев” в Сливен в партньорство с Училище за деца със специални образователни потребности ”Роберт Блум” - Лайпциг, Германия и Средно общообразователно училище „Булдуру Дарскопибас школа” в Юрмала, Латвия.

Целите на проекта са съвместна работа на ученици и учители от трите училища в изработването на различни материали, изобразяващи любими ястия; представяне на продукти от регионите и приготвянето на различни ястия от тях; запознаване с културно-историческото наследство; изработка на мини-речник на български, английски, латвийски и немски езици. В хода на реализирането на проекта всяка от трите страни е домакин на работна среща, като тази в Сливен започна на 18 януари и ще приключи утре - 23 януари. По време на престоя си в Сливен гостите имат възможност да се запознаят с културно-историческото наследство на региона, с производството на различни вина, да дегустират вина във винарна „Ветровитите хълмове”. Учениците от ПГХТ са приготвили ястия от българската национална кухня и ги представят на гостите. Програмата включва и посещение в селището-паметник на културата Жеравна.

По време на днешната работна среща екипите презентираха изготвени от участниците в проекта материали и беше коментирано извършеното от всички тях до момента.

 

Снимки

проект1