Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Успешно изпълнение на приоритетите за 2008г. отчита Областна администрация - Сливен

26 януари 2009 13:07,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1015
Чолакова

Изпълнихме успешно целите, които си бяхме поставили за 2008 г., съобщи на днешния брифинг областният управител Христина Чолакова. Един от приоритетите бе превръщането на Областна администрация - Сливен в модерна европейска администрация. Във връзка с това бе успешно внедрена система за управление на качеството и получен сертификат по стандарт ISO 9001:2000. Подобрени бяха професионалните знания и умения на служителите от администрацията. 11 от тях преминаха обучение по английски език, 16 - подготовка за сертифициране по IT-CART, 2-ма бяха на многомодулна специализация във ВУЗ, а 5 бяха изпратени на обучение в ИПАЕИ по специализирани теми за администрацията. По проект „Подготовка на служителите от българската държавна администрация за ефективна работа с институциите на ЕС” с бенефициент МДААР бяха изпратени 6 служители от Областна администрация - Сливен. Продължи и дейността по направление на прозрачността в работата на администрацията чрез редовни пресконференции на областния управител и съобщения до медиите, ежемесечния електронен бюлетин, поместване на актуална информация на уеб-сайта на Областна администрация, както и изготвянето на нов такъв.

Във връзка с този приоритет продължи през годината и добрият диалог с гражданите. Актуализирана бе хартата на клиента, извърши се анкетиране за удовлетвореността от предоставените административни услуги. За по-добрата информираност на институциите и обществеността и съобразяването с установените правила за транслитерация Областна администрация - Сливен получи грамота от Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Продължи и работата за противодействие на корупцията, като на заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията в област Сливен бяха разгледани 5 сигнала за корупционни практики.

Важен приоритет бе укрепване капацитета на служителите в областна администрация и на потенциални бенефициенти по различни програми. С тази цел бяха организирани редица семинари.

През годината Областна администрация - Сливен осъществи проектите „Вечер на етносите – в песен, танц, цвят и вкус”, „VET: качество и иновации” по Секторна програма „Леонардо да Винчи” – дейност „Мобилност”, „Дари усмивка – 5”, проект по ОСПОЗ. Изготвено бе проектно предложение „Партньорство за чиста енергия” по ОП „Регионално развитие”, Областна администрация взе участие във втора покана за набиране на проектни предложения по програма INTERREG IV , разработена бе Регионална програма за заетост „Родители в подкрепа на деца със специфични образователни потребности”, ново проектно предложение за ремонт на покрива и фасадата на бившата Популярна банка в Сливен по проект „Красива България”. Областна администрация подпомогна и редица институции и неправителствени организации в разработването на проекти.

Във връзка с друг приоритет - създаване на условия за развитие на туризма на територията на областта, бе финализирано изработването на ПУП на Сливенски минерални бани и бе възложено изготвянето на специализирана кадастрална карта на урбанизираните територии в ПП „Сините камъни” със съдействието на МРРБ и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Сред приоритетите през годината бе и активизирането на международното сътрудничество с цел изграждане на партньорства и обмен на различни нива. В тази връзка областният управител посети Одрин начело на бизнес-делегация за участие в Петия българо-турски икономически форум и все участие във форум по програма URBAN в Гранада – Испания. Съгласувано бе споразумение между областите Сливен и Воронеж в Руската федерация, осъществено бе сътрудничество с графство Корнуол, Югозападна Англия.