Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител издейства над един милион лева за ремонт на музикалното училище в Котел в навечерието на празника им

13 юни 2012 16:24,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 778
Кавръков

На 11 и 12 юни в град Сандански се проведе десетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”. В заседанието взеха участие Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството и председател на комитета, както и експерти от министерството, ангажирани с работата по проектите, кандидатствали по оперативната програма. На заседанието присъства и Марин Кавръков – Областен управител на Сливен. По негово настояване част от неусвоените средства от Приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма” са пренасочени към конкретен бенефициент Министерство на културата. След обстоен анализ от страна на специалистите и изготвянето на критерии за избор на обекти на интервенция въз основа на следните показатели – брой на ученици, нужда от ремонт и реконструкция, наличие на обучение по актуални професии и роля на училището в региона са избрани 5 национални училища от цялата страна. Предложените мерки засягат училищата по изкуствата и културата, като допринасят за постигане на целите на Концепцията за развитие на българската култура чрез подобряване на материално-техническата база и модернизиране на образователната структура. В национален мащаб от 23-те училища по изкуства и култура за подбрани 5-те в София, Варна, Плевен, Котел и НГДЕК в София, които получават финансиране в размер на 6 милиона и 238 хиляди лева.

Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел ще получи милион и двеста хиляди лева за конструктивно укрепване, ремонти на покрив, ВИК, санитарни възли, отоплителна инсталация, смяна на дограма и топлоизолация. Областният управител зарадва с новината 232 ученици по български фолклор,песни и танци и техните преподаватели в навечерието на техния празник на 15 юни, когато училището чества своя 45-годишен юбилей от създаването си.

Снимки

Заседание на комитета