Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Марин Кавръков бе домакин на пристигналия на посещение в Сливен посланик на Израел

28 юни 2012 15:52,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 871
Посланик на Израел

Областният управител посрещна на 27 юни в заседателната зала на Областна администрация Сливен посланика на Израел и неговата съпруга. Извънредният и пълномощен посланик на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса Раз, придружаван от съпругата си Арца Камиса Раз пристигнаха на официално двудневно посещение в Сливен, като в програмата им за първа среща бе предвидена визитата при г-н Кавръков. В продължение на час двамата обсъдиха сходните традиции в историята на двата народа и отличните отношения между страните ни. Областният управител запозна госта си с историята и богатото културно наследство на Сливен. В хода на дискусията бяха очертани насоките за сътрудничество между двете държави, като стана ясно, че след подписването на договора между правителствата на България и Израел до края на годината 3700 работници в сферата на строителството ще имат възможност да сключат тригодишни договори за работа в Израел. Посланикът изрази надежда, че поне 300 души от Сливенска област ще могат да се възползват от тази спогодба.

След срещата двамата държавници се отправиха към галерията, където от 17.30 часа в изложбените пространства на Художествена галерия „Димитър Добрович“ откриха фотоизложбата „Истории от Израел“ – едно истинско фотографско пътешествие през душата на една нация. Сливен е първият български град, в който се подрежда тази изложба, бе изтъкнато при откриването от посланика. На откриването на експозицията присъстваха и представители на еврейската общност от Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора.

Настоящата изложба представя уникален фотографски подход при създаването на една история, използвайки контрастите, като документ за представата на едно сложно, открито и вълнуващо цяло - Израел. Проект за нов прочит през обектива на водещи израелски новинарски фоторепортери и документални фотографи. Снимките в експозицията са част от цикъл „LocalTestimony“ фотожурналистически изложби, който след първото си издание през 2003 година еволюира във водещо целогодишно събитие от културния календар на Израел.

Изложбата е на Израелското посолство у нас и е втората съвместна проява на дипломатическата мисия с Художествена галерия -Сливен.

Снимки

Посланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на ИзраелПосланик на Израел