Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на откриването на Балканиадата по джудо в Сливен

09 юли 2012 11:47,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1171
Балканиада по джудо

На 7 юли в спортна зала „Васил Левски” в Сливен се проведе Балканско първенство по джудо за юноши и девойки. В Балканиадата, която се организира за първи път в Сливен участваха 141 млади състезатели от 8 страни – Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Босна и Херцеговина, Черна гора и България. Домакини на събитието бяха Българската федерация по джудо съвместно със Спортна академия „Ставен – Сливен”.

Шампионатът бе открит на официална церемония, на която присъстваха зам.-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, Областният управител Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев, Юнел Стойкут - генерален секретар на Балканската джудо асоциация, Асен Кораджиев - генерален секретар на Българската федерация по джудо, Петьо Колев - спортен директор на Българската федерация по джудо и главният експерт на Министерството на физическото възпитание и спорта за Сливен, Ямбол и Стара Загора Николай Даков.

За изключителен принос в развитието на спорта и постигнати високи успехи бяха наградени европейската шампионка по джудо в категория 48 кг. Бетина Темелкова и единственият български представител с квота за олимпийския турнир по джудо в категория до 66 кг. на игрите в Лондон - Мартин Иванов.

Общо девет медала за България извоюваха възпитаниците на сливенския спортен клуб „Ставен” от Балканското първенство по джудо за юноши и девойки младша възраст, като балкански шампион в категория 50 кг. стана състезателят на спортен клуб „Ставен” Божидар Темелков.

Снимки

Балканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудоБалканиада по джудо