Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща на Марин Кавръков с полковник Вилис Цуров относно обследваните терени след взривовете край Петолъчката

18 юли 2012 12:58,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1139
Работна среща

Днес в конферентната зала на ОА – Сливен се състоя поредната работна среща на Областния управител Марин Кавръков с екипа от военни специалисти от МО, с ръководител полковник Вилис Цуров. В хода на операция „Чист хоризонт” бе докладвано за резултатите от дейностите по обследването и прочистването на засегнатия район след взривовете край Петолъчката. Проверени са всички обработваеми земи, в които вече няколко седмици работят експертите от комисията за оценка на щетите, сформирана от ОД „Земеделие”. До момента е установено, че щетите, нанесени от сапьорите при прочистването на площите възлизат на под 1 % от обследваната територия. При контролирано отчитане на добива на ечемик, измерването според експертите показва данни за над 600 кг на декар. За сравнение през изминалата селскостопанска година земеделските производители от този район са декларирали около 450 кг добив на декар.

Продължават дейностите по прочистването на горски масиви, ливади и пасища. Екипите от армията работят при извънредно тежки условия и изключително високи температури на терен. Г-н Кавръков изказа своята благодарност на офицерите от МО и военнослужещите, които участват в операцията, като подчерта тяхното отговорно отношение, бърза и адекватна намеса и демонстрирания от тях висок професионализъм. Областният управител призова местните жители да са спокойни, защото не съществува опасност за тях и семействата им при обработката на техните земи.

В края на работната среща бяха набелязани бъдещи действия и мерки за координация между ангажираните с проблема държавни институции и общински структури.