Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Второ заседание на Регионалния съвет за развитие на Югоизточен район се проведе вчера в Бургас

27 март 2009 17:44,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1109

Вчера – 26 март, в Областна администрация - Бургас се проведе второто заседание на Регионалния съвет за развитие в Югоизточен район под председателството на областния управител на област Бургас Любомир Пантелеев.

В рамките на дневния ред беше приет окончателен вариант на Протокол № 1 от първото заседание на РСР в ЮИР. Окончателно беше приет индикативен бюджет за двете шестмесечия на т.г. в двете областни администрации – Бургас и Сливен, съгласно ротацията, гласувана на първото заседание на РСР. Годишната индикативна програма за дейността на РСР за 2009 г. беше приета на първото заседание на съвета.

На заседанието вчера бе учреден Регионален координационен комитет /РКК/, с чиято дейност ще бъде осъществена регионална координация при изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз. Предстои разработването на вътрешни правила за работата на РКК. Председател на РКК е председателят на РСР - Любомир Пантелеев - областен управител на област Бургас. За членове на РКК бяха обявени представителите на РСР в Комитетите за наблюдение /КН/ на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от ЕС - четиримата областни управители и кметове на общините в ЮИР. В състава на РКК влизат и по един представител на Управляващите органи на оперативните програми и на централното координационно звено в Министерство на финансите.

Регионалният координационен комитет проведе своето първо заседание, на което беше изнесена информация за одобрени проекти по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС на територията на ЮИР от представители на Управляващите органи на оперативните програми.