Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков откри Регионална конференция „Управление при бедствия”

25 септември 2012 13:19,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1143
Регионална конференция

Регионална конференция на тема „Управление при бедствия – роля и отговорност на държавната и местна власт“ се проведе на 25 септември 2012 г. в зала „Максима“ на хотелски комплекс „Национал“ в Сливен. Областният управител на Сливен Марин Кавръков откри конференцията в 10 часа в присъствието на представители на институциите и медии. В регионалната конференция участваха областният управител на Ямбол Димитър Иванов, заместник-областният управител на Стара Загора Димитър Драчев, заместник-областният управител на Сливен Христо Карабекиров, заместник-кметът на община Сливен Иван Манчев.

Конференцията е включена в работната програма за 2012 година на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Темите, които представляват акцент в програмата са „Управление при бедствия – роля и отговорност на държавната и местна власт” и „Финансиране на дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия” чрез Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Гост-лектори бяха главен инспектор Тошко Бързилов - началник на сектор „Национален оперативен център“ при ГД „ПБЗН“ – МВР и инспектор Аглика Василева - специалист в сектор „Възстановяване и подпомагане“ при отдел „Мониторинг и управление на риска“ при ГД „ПБЗН“ – МВР.

Участници в конференцията са експерти от държавните институции в Югоизточния район - Сливен, Бургас, Стара Загора и Ямбол, директори на областните дирекции на МВР, началници на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”, директори на областни пътни управления, центрове за спешна медицинска помощ, регионални дирекции по горите и горски предприятия, на басейнови дирекции Пловдив и Варна и РИОСВ Стара Загора и Бургас, както и директори на предприятия, предоставящи обществени услуги – електроснабдяване и ВиК.

Снимки

Регионална конференцияРегионална конференцияРегионална конференцияРегионална конференцияРегионална конференцияРегионална конференция