Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация се включва в инициативата "Мениджър за един ден"

30 март 2009 16:16,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1239

Областна администрация - Сливен се включва утре в националната инициатива на фондация „Джуниър Ачийвмънт България” „Мениджър за един ден”, като предоставя възможност на трима ученика да прекарат един работен ден в администрацията. Събитието се провежда под патронажа на министъра на финансите Пламен Орешарски и дава възможност на ученици от цялата страна да съпреживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

В рамките на инициативата утре длъжността „областен управител” на област Сливен ще се изпълнява от ученикът от 11 „д” клас на Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Д. Табаков” Щилиян Петров, специалност бизнесадминистрация. Зам. областни управители за един ден ще бъдат Мария Кръстева – също от 11 „д” клас на ПГИ „Проф. д-р Д. Табаков”, бизнесадминистрация и Генчо Русев от 11 „а” клас на X СОУ „Й. Йовков”, профилирана паралелка „стопански менджмънт”.

Работният ден на четиримата ще започне в 9.00 ч. сутринта с участие в традиционната оперативка на ръководството на Областна администрация-Сливен. По-късно областният управител за един ден под напътствията на г-жа Христина Чолакова ще резолира входящата поща, а останалите участници ще продължат работния си ден в кабинетите на зам.областните управители. Всеки от тях ще ги запознае с работата в своето направление. След това ще направят обиколка по отделите, за да се запознаят с дейността им, ще вземат участие в срещи на областното ръководство с представители на различни институции и граждани. Учениците ще имат възможност да се запознаят още със съдържанието на сайта на ОА-Сливен, със системата за документооборот МИКСИ и с работата на пресцентъра.

Около обяд г-жа Чолакова ще връчи на тримата грамоти и символични подаръци, с което ще приключи и работният ден на областния управител за един ден и неговите заместници.

Представителите на медиите ще имат възможност да заснемат сутрeшната оперативка в 9.00 часа и след нея да интервюират „мениджърите за един ден”.