Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител се срещна с кмета и кметските съветници на с. Ичера

30 март 2009 13:05,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1156
ичера-1

Областният управител Христина Чолакова се срещна с кмета и кметските съветници на с. Ичера, за да се запознае с проблемите на селото и с оглед на правомощията си да помогне за тяхното разрешаване.

Според кметицата Иванка Кортезова един от основните проблеми на селото е свързан с мобилните телефони и тя помоли за съдействие за неговото разрешаване. Като не пропусна да благодари за съдействието на областния управител при почистването на речните корита извън селото, тя помоли такава помощ да бъде оказана и при ръчното почистване в деретата в селото, както и за орязването на клоните на дърветата в речното корито. По време на срещата беше поискана помощ за пренасочване на средствата от общинския бюджет, предвидени за асфалтиране на селото, към довършване на подмяната на канализацията. Споделена беше идеята за изграждане на малък търговски обект в центъра на селото. От селото помолиха още за съдействие за отпускането на междинна автобусна линия от квотата на община Котел, за субсидии от общината за училището, както и компютър за местното читалище и няколко маркуча, които да се ползват при гасене на пожари. Относно идеята да бъдат покрити с калдъръм част от улиците на селото, съветниците споделиха тревогата си във връзка с липсата на средства за заплащането на такъв труд. Поставен беше и един проблема с превръщането на частни ливади в складове за дърва без съгласието на техните собственици. Кметските съветници изразиха и претенции към ВиК и „Електроразпределение” по повод липсата на показания за изразходваното количество вода в сметките и некоректното според тях отчитане на нощната тарифа за консумираната ел.енергия. Те не скриха и недоволството си, че не могат да плащат таксите за кабелна телевизия в отдаденото под наем помещение в кметството.

Г-жа Чолакова пое ангажимента по всички поставени въпроси да разговаря със съответните институции и съгласно правомощията си да направи необходимото за разрешаването им. Накрая г-жа Кортезова благодари на областния управител за отзивчивостта и отбеляза, че това е първият ръководител на област Сливен, изявил сам желание да се запознае с проблемите на селото. Тя подари на г-жа Чолакова историческия и етнографски очерк „Ичера – бащино огнище” от Васил Чакъров, а г-жа Чолакова от своя страна дари на кметството и читалището по един сборник „България – Варна – Русия” и информационни материали за област Сливен.

Снимки

ичера-2ичера-3