Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител бе домакин на Деня на диалога за Югоизточен планов район

01 април 2009 13:21,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1096
диалог- 1

Ден на диалога в Югоизточен планов регион се проведе вчера в залата на Областна администрация – Сливен с участието на представители на неправителствени организации, общини, регионални структури на синдикатите и бизнеса и други. Темата бе „Взаимодействие на местните структури на гражданското общество с административната власт при решаването на проблеми важни за местните общности”. Форумът бе организират от Агенцията за регионално икономическо развитие – Сливен с изключителната подкрепа на областния управител на област Сливен Христина Чолакова и съдействието на Община Тунджа. Той е шестият по ред, който се провежда в рамките на проект „Партньорство – успех – устойчивост”, изпълняван с финансовата подкрепа на ОП „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

Целите на Деня на диалога в ЮИРП са бяха: идентифициране на проблемите, свързани с взаимодействието на структурите на гражданското общество и администрацията във връзка с решаване на проблеми, важни за местните общности; популяризиране на успешни модели и практики на партньорство между администрацията, неправителствения сектор и бизнеса и формулиране на нови идеи и предложения за обогатяване на гражданското участие при решаване проблемите на местните общности.

Откривайки Деня на диалога, областният управител Христина Чолакова пожела той да е ползотворен и да се постигне истински добър диалог между участниците, който впоследствие да прерасне в партньорство. Тя не пропусна да отбележи, че и в двата региона съществуват традиционно силни сътрудничества между неправителствените организации и администрацията.

Координаторът на проекта Марийка Георгиева запозна присъстващите с ролята на структурите на гражданското общество в решаването на важни за местните общности проблеми. След това г-жа Чолакова разказа за успешния модел на добро сътрудничество между структурите на гражданското общество и Областна администрация – Сливен. Опитът в това отношение на община Тунджа сподели зам. кметът на общината Станчо Ставрев. След това денят на диалога продължи с обсъждане на проблеми, обмяна на идеи, предложения и добри практики за подобряване на сътрудничеството и активизиране на диалога между структурите на гражданското общество и администрацията на общинско, областно, регионално и национално ниво.

Снимки

диалог-2