» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министърът на културата и делегация от Сливен на среща с руския патриарх

21 November 2012 10:50,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1014
Москва

Всеруският патриарх Кирил, който вчера - 20 ноември, имаше рожден ден, прие българския министър на културата Вежди Рашидов и чрез него благослови България. Патриархът на Москва и на цяла Русия Негово Светейшество Кирил предаде на българския министър и специални поздрави към Българската православна църква.

Водената от министър Рашидов българска делегация беше единствената чуждестранна делегация, на която Всеруският патриарх даде специален прием в деня на своето рождение.

Министър Рашидов благодари за изключителното внимание и предаде поздравите на цялото българско правителство, както и поздравителен адрес от председателя на парламента ни г-жа Цецка Цачева. Министър Рашидов подари на Всеруския патриарх Кирил реплика на уникалната икона от 1684 г. „Св. Георги и житийни сцени”, изключително ценното фототипно издание на „Манасиевата хроника” и луксозен илюстрован албум на храм-паметника „Св. Александър Невски” в София.

В края на аудиенцията Всеруският патриарх Кирил поздрави отново Вежди Рашидов за работата му като творец и министър и предаде специални поздрави за българския премиер Бойко Борисов.

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева участва в срещата, заедно с областният управител на Сливен Марин Кавръков и кметът на общината Кольо Милев, които връчиха на патриарха почетен знак на областния управител и почетен знак на кмета.

Сливенските представители на делегацията направиха уникален подарък на руския патриарх - пълно копие на една от сливенските йерусалимии.

Photos

МоскваМоскваМосква