Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В "Отечествен фронт" Мартин Карбовски ни представя една история за магиите

22 ноември 2012 19:03, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 3 години, брой четения: 1397
Мартин Карбовски

Една история за магиите ще ни представи тази събота (24 ноември) водещият Мартин Карбовски в предаването "Отечествен фронт". История с главно действащо лице ходжа Али Баба. Той ще покаже магии и реално “гледане” на жив човек.

Кеазим е турчин, но в паспорта му пише, че се казва Костадин. Майка му всъщност е еврейка, а баба му освен еврейка е била и ремсистка, която - подгонена от жандармеристите – оставила новородената си дъщеря при съседите си мюсюлмани. Уж било само докато мине хайката, но така и не се върнала да я потърси и изчезнала. След цели 16 години детето било потърсено от нейните братя, дошли от създадения вече Израел. Но за толкова години в семейството на имама на софийската джамия, момиченцето вече било приело исляма. А синът й Кеазим станал ходжа и започнал да гледа на книга...

“Това е историята на Кеазим ходжа. История, достойна за филм, магия, неповторима като реалността.... Истинската книга на живота явно се пише от Господ!”, коментира Карбовски и допълва:

“Това всъщност е неразказваният разказ за истинските взаимоотношения между хората, верите и религиите по българските земи. Това е истинската магия на България, а не онези другите, които се правят с вода от мъртвец или с демир бозан. Тери Пратчет казва: “Силата на една магия зависи от това колко силно вярва в нея омагьосаният.” Такива ми ти работи на Балканите!”

“Моля ви, не правете това вкъщи! Оставете магиите на професионалистите! А ако въобще ги оставите и спрете да вярвате в подобни глупости – тогава глупостите ще престанат да ви се случват”, предупреждава водещият.

снимка: Интернет