Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Награда за Областна администрация Сливен

12 януари 2013 00:33,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1262
Конференция

На 11 януари 2013 година в зала „Средец“ на хотел „Шератон София Хотел Балкан“ в столицата се проведе заключителна конференция по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация“. Бенефициент по проекта е администрацията на Министерски съвет, като реализацията се осъществява с безвъзмездната финансова помощ на Оперативна програма „Административен капацитет“, която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Заключителната конференция по проекта беше открита от главния секретар на МС Росен Желязков и Лилия Борисова – секретар на Съвета за административна реформа и съветник в кабинета на заместник министър-председателя и министър на финансите Симеон Дянков.

Организаторите от ОПАК и консорциум СМАРТ представиха резултатите от проекта и създадения портал за студентски стажове в държавната администрация в интернет.

В края на конференцията се състоя официална церемония по връчване на грамоти на държавните институции, които са участвали в проекта и са обучавали студенти.

Областна администрация Сливен е класирана според оценките на студентите в техните анкети на първо място с максималния брой десет точки по десетобалната система и изпреварва в оспорвана надпревара и силна конкуренция всички останали областни администрации. Присъдена е грамота на Областна администрация Сливен за съществен принос при реализирането на студентската програма по проекта. Г-жа Лилия Борисова връчи грамотата лично на областния управител на Сливен г-н Марин Кавръков, който от своя страна благодари за признанието и специално поздрави тримата студенти, участвали в стажа и дали своята висока оценка за работата на администрацията – Златина Петрова, Стилияна Тодорова и Иван Чолаков.

Община Марица бе отличена с първо място сред общинските администрации. Министерството на труда и социалната политика, агенцията за бежанците, комисията за защита на личните данни също бяха отличени с грамоти в техните категории.

Организаторите изказаха своята благодарност за съдействието на три от университетите в страната – УНСС, СУ „Св.Климент Охридски“ и НБУ.

Снимки

КонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференция