Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков извърши ритуала „зарязване на лозе” на празника Трифон Зарезан в село Кортен

01 февруари 2013 14:26,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1724
Трифон Зарезан в Кортен

На 1 февруари за четвърта поредна година в село Кортен областният управител на Сливен беше специален гост на празника Трифон Зарезан и лично „заряза” лозовите клонки за здраве и плодородие. Отец Роман извърши празничен молебен и благослови лозята. Председателят на ППК „Кортен” Мария Начева изрази надежда, че настоящата година ще бъде с богат добив и добри изкупни цени на гроздето като миналогодишната реколта. Ритуалът по зарязването беше направен на млад лозов масив със сорт гъмза, а кортенци предложиха на всички гости да опитат от тяхното вино каберне.

Празникът на селото беше съпроводен с музикална програма с оркестър и танци, като атракцията беше огромна изрисувана бъчва, теглена от трактор. Събитието уважиха и директорите на Областна дирекция „Земеделие” – Сливен Тодор Братанов и на Фонд „Земеделие” – Сливен Стойко Забунов.

Снимки

Трифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в КортенТрифон Зарезан в Кортен