» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Цветан Цветанов: Ще дадем втори мандат на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, защото това е най-доброто за България

21 February 2013 14:50, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: GERB Sliven 11 years ago, number of readings: 1827
Цветан Цветанов

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви от трибуната на парламента, че по време на днешното заседание не се е получил смислен дебат, който да се води за това, кой какво предлага оттук нататък. Не чухме дебат, който да даде отговор за това, какво направи правителството. „България ще продължи да бъде парламентарна република и само парламентарни избори могат да решат”, каза Цветанов. „Нека да си припомним как дойде демокрацията в България – 1989 г. огромна обществена подкрепа за демокрацията. Всички ние вярвахме. Депутатите от ГЕРБ са единствените, които влязоха в политиката от 2009 г. ГЕРБ не дойде, за да излъчи хора от улицата. Хората припознаха естествените лидери по места”, каза Цветанов, цитиран от Агенция Фокус. Вицепремиерът припомни, че когато през 1996 г. се фалира банковия сектор, е имало обществено неодобрение. Тези, които управляваха от 1997 до 2001 г., извършиха приватизация, от която трябваше да влязат 32 милиарда лева, които трябваше да дойдат в бюджета, но уви, каза той. „Днешните протести, които са съвсем справедливи, са от високите сметки и от монополите, които вие създадохте. Нека си спомним кой сключи договорите с ЕРП-ата”, добави Цветанов. „България и Румъния влязоха с огромен дефицит за недоверие в съдебната система, в борбата с организираната престъпност, недоверие заради схеми с корупции, които създадохте. Всички вие сте продукт на нечий сценарий”, каза още Цветан Цветанов.

Всичко, което се изпълнява през последните години, е да се придържаме към това, което е ангажимент на страната като членка на Европейския съюз. Вие заблуждавахте ЕС, допълни вицепремиерът. „ДПС ме обвиняваха, че съм против етническия мир. Аз съм един от най-толерантните към всички български граждани, независимо от техния етнически произход. Но не съм толерантен към тези, които вие създадохте като членове на организираната престъпност”, коментира Цветанов. „Нека да си припомним как министри на вътрешните работи си правят срещи с Алексей Петров и братя Галеви. Единственото, с което е запомнен този министър, е шадраванът в Плевен.

Може би ще става ясно на гражданите как от протестите излизаха лидери като Иван Костов, който продаде БГА „Балкан”, каза Цветанов.

„Нека си припомним какво направихме с българското земеделие. Преди дни земеделците получиха около 1 млрд. лв. по субсидиите си”, посочи той.

Оставката на премиера Бойко Борисов беше най-правилното решение за интереса на България и българските граждани. Българските граждани не искат да има насилие по улиците. В голямата си част гражданите не подкрепят тези, които искат да опорочат протеста, допълни Цветанов. Той се обърна към БСП с думите: „Знам, че сте доста изнервени, защото голяма част от вашата група няма да влязат в следващия парламент, а и защото вашият политически лидер няма да ви включи.

Изказването на вицепремиера изправи на крака пленарна зала и предизвика аплодисменти.

По-късно, пред голямата група от граждани, които дойдоха пред парламента в защита на Бойко Борисов и правителството, Цветанов заяви, че на изборите ще бъде даден втори мандат на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов, защото това е най-доброто за България. Нека бъдем хората на разума и хората, които ще упражним конституционното си право с гласуване, а не с агресия.