Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков участва като модератор на конференция в столицата, посветена на електронното управление

08 март 2013 13:00,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1119
Конференция

На 7 и 8 март в зала „Роял” на Хотел Шератон София Балкан в столицата се проведе 14-ата конференция „Електронното управление в услуга на гражданите”. Конференцията беше открита от министърът по управление на средствата от ЕС в оставка Томислав Дончев. В продължение на два дни в рамките на 5 работни сесии бяха дискутирани теми като – „Електронното управление като държавен приоритет”, „Електронни документи и техният обмен”, „Нормативна база за реализиране на електронни административни услуги в общините” и „Инфраструктурен мениджмънт в електронното управление”.

Областният управител на Сливен Марин Кавръков беше поканен от организаторите да бъде модератор на третата работна сесия на конференцията, чието наименование бе „Софтуерни решения за администрациите в помощ на електронното управление”. Доклади бяха изчетени от експерти от МРРБ, МТИТС, МОСВ и представители на компании, предлагащи на пазара технологични продукти за географски информационни системи /ГИС/.

Областна администрация Сливен е първата администрация в страната, която въведе предоставяне на електронни услуги на гражданите, посредством проекта „Изграждане на платформа за управление на административни процедури и предоставяне на услуги по електронен път”.

От презентациите на участниците в конференцията се установи, че общинският съвет в Сливен също е сред първите с въведено гласуване по електронен път чрез лаптопи и таблети.

Снимки

КонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференция