Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител събра представители на текстилния бранш на среща относно юбилея на гимназията по текстил и облекло

12 март 2013 14:57,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1297
Работна среща

На 12 март по покана на областния управител и директора на ПГТО „Добри Желязков” в конферентната зала на Областна администрация Сливен се състоя среща с представители на текстилната и шивашката индустрия в област Сливен. Срещата е във връзка с предстоящите чествания на 130 – годишния юбилей от създаването на първото текстилно училище на Балканите. На срещата присъства и заместник-областният управител Христо Карабекиров.

ПГТО „Добри Желязков” или както е известен като текстилния техникум е първата професионална гимназия по текстил и облекло в България и в Югоизточна Европа. През гимназията са минали хиляди младежи и девойки, много от които и в момента работят в текстилния бранш.

Директорът на ПГТО „Добри Желязков” Даниела Караманова запозна присъстващите с програмата за честванията по случай годишнината и покани представителите на текстилния бранш на тържествения концерт. Г-жа Караманова призова участниците в срещата за финансова подкрепа. Същата молба отправи и г-н Марин Кавръков. Областният управител подчерта, че през 1958 година за годишнината на техникума по текстил е издаден юбилеен алманах и оттогава датира последното издание на подобна книга.

Всички присъстващи приветстваха идеята и изразиха своята подкрепа, като обещаха да подпомогнат инициативата според възможностите си.

На днешната работна среща бяха поканени 35 фирми от бранша от Сливенска област. Присъствие потвърдиха 15 от тях, а на срещата се явиха едва 6 фирми, на които изказваме своята благодарност за съдействието – „Е. Миролио” ЕАД, „Рожее Ванден Берхе”, „Декотекс” АД, ЕООД „Роси Ник”, „Хубавена” ООД от Сливен и „Аглика” АД – Твърдица.

Снимки

Работна срещаРаботна среща