Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПП ГЕРБ Сливен алармира за купуване на гласове

05 юли 2009 10:06,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 15 години, брой четения: 2335

Четири жалби по повод купуване на гласове в Сливенско подаде в полицията ПП ГЕРБ. Двете от тях се отнасят до незаконен бизнес с гласове в Котел.

"В град Котел от 6.00 часа сутринта от ромската махала се извозват гласоподаватели до изборните секции да гласуват с леки автомобили и микробус, се съобщава в една от жалбите. Същите автомобили ги връщат в ромската махала и гласувалите се возят до магазина на Ружа при Васко Ружения и в кафенето на Курти Колев /общински съветник от ДПС/, където срещу поръчано кафе се „връща” ресто от 25 лева на човек за гласуването."

"В град Котел в близост до секция № 14 лице с автомобил Латвия събира лични карти на лица от ромски произход с цел указване на начин на гласуване", алармират от ПП ГЕРБ в друга жалба.

Третата жалба е свързана с купуване на гласове в село Калояново. "Лицето Александър Русев, известен като Сашо, притежаващ магазин-ресторант и вулканизатор в село Калояново, организира групи от роми от селата в с.Калояново и с.Глушник за гласуване срещу 10 лв на глас авансово и обещание за доплащане в размер на 40 лв на глас след излизане на резултатите. Ромите се водят до секциите."

Четвъртият сигнал до полицията се отнася за купуване на гласове в Сливен. ГЕРБ съобщава, че преди и след да упражнят своя вот в Първо училище "Хаджи Мина Пашов" граждани минават през Читалище "Искра", където получават "консултации" и след това се отчитат.

"Молим, да предприемете незабавно необходимите законови мерки за прекратяване на закононарушението и осигуряване на законосъобразността на изборния ден до приключването му", настояват от партията.