Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител връчи почетен знак, диплом и поздравителни адреси

25 март 2013 14:09,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1371
130 години ПГТО

На 21 март в залата на Военен клуб се проведе ежегодното издание на XII Регионален фестивал на руската песен и танц, организиран от Дружеството за приятелство с Русия и народите от ОНД. Гост на фестивала беше консулът на Руската федерация във Варна Максим Альошин, който прочете поздравителен адрес от името на посланик Исаков. Децата от сливенските училища и читалища за поредна година зарадваха публиката с популярни и обичани руски песни. Областният управител Марин Кавръков изпрати поздравителен адрес до организаторите и участниците, в който ги приветства за продължаването на традициите на фестивала и благодари за пролетното настроение, за което допринасят чрез песни и танци малките изпълнители.

На 21 март вечерта в ДТ „Стефан Киров” се състоя и още един концерт, посветен на юбилея – 30 години от създаването на XI СОУ „Константин Константинов”. Бивши и настоящи възпитаници очароваха публиката с богата музикална програма в продължение на повече от два часа. Областният управител изпрати поздравителен адрес до директора Емилия Желева, в който пожела на учениците да бъдат винаги толкова талантливи и успели в изкуствата, които изучават и да се гордеят с делото на своя патрон и съгражданин – писателят Константинов.

На 22 март в залата на театъра беше отбелязан с тържествен концерт юбилеят на ПГТО „Добри Желязков” по повод 130 годишнината от създаването на първото текстилно училище на Балканите. Ансамбълът от ученици от НУФИ „Филип Кутев” в Котел изнесоха уникален концерт с чудесна хореография и пресъздаване на народни празници и обичаи. Областният управител Марин Кавръков поднесе кошница с цветя, след което удостои директора инж. Даниела Караманова с почетен знак, диплом и прочете поздравителен адрес, с който приветства учителите и учениците на гимназията по текстил и облекло по случай празника им.

Снимки

130 години ПГТО130 години ПГТО130 години ПГТО130 години ПГТО130 години ПГТО130 години ПГТО130 години ПГТО30 години СОУ "Константин Константинов"30 години СОУ "Константин Константинов"Фестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танцФестивал на руската песен и танц