Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител се срещна с ветерани, протестиращи граждани и ученици

30 март 2013 09:46,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1156
Зора

На 29 март в концертната зала на Военен клуб /ДНА/ се проведе отчетно-изборната конференция на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България – Сливен. На нея присъстваха областният управител Марин Кавръков, кметът Кольо Милев, ветерани от войните, офицери от резерва и запаса.

Председателят на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България – Сливен о. з. полк. Николай Тодоров представи доклад за работата на организацията от 2010 до 2013 г. и отчет за изпълнението, след което бяха начертани основните насоки и приоритети за работа.

Състоя се избор на ново ръководство на Изпълнителното бюро на Областния съвет на Съюза на ветераните от войните на България. Председател е о. з. полк. Николай Тодоров, заместник-председател е Кръстю Дечев, а секретар е Милка Трифонова. За председател на Контролната комисия беше избран Русчо Русев.

Бяха връчени грамоти на навършилите 90-годишен юбилей ветерани. В Сливенска област в момента живеят 145 ветерани от Втората световна война, 93 от които в град Сливен. Най-възрастният ветеран е на 106 години.

Областният управител на Сливен пожела здраве и дълголетие на ветераните, да разказват на младите за подвизите си на фронта и след две години да отпразнуват отново заедно и 70 години от края на войната.

От 14 часа в зала „Май” се състоя кръгла маса, посветена на проблемите за качеството и цената на водата. Тя бе организирана от Гражданска инициатива за обществен контрол. Участие взеха двама представители от МРРБ, ръководството на ВиК – Сливен, Сметната палата и екоинспектори от Стара Загора. Присъстваха и областният управител Марин Кавръков, кметът на Сливен Кольо Милев и зам-кметът Иван Манчев.

Организаторите на срещата поискаха публично обсъждане на бизнес-плана на водопреносното дружество за 2013 година, изнасяне на ежедневна информация на качествените показатели на питейната вода на сайта на ВиК, свикване на Общо събрание на ВиК дружеството.

Областният управител поиска от гражданите и обществеността подкрепа при изготвянето на мастърплана за областта до 2038 година, защото в него трябва да залегнат важни инфраструктурни проекти, отнасящи се до водния цикъл и водните ресурси на Сливенска област.

От 17.30 часа в зала „Зора” бе организиран тържествен концерт, с който беше поставено началото на Националната олимпиада по математическа лингвистика, домакин на която през тази година е град Сливен и ПМГ „Добри Чинтулов”.

Областният управител Марин Кавръков приветства учениците от цялата страна, участници в националното състезание, като им пожела много успехи в тази нова и изключително интересна наука.

„Дай боже, един ден някои от вас да създадат нов език на базата на математическата лингвистика и да имаме бъдещи нобелови лауреати сред вас”, беше посланието на г-н Кавръков към децата. Организаторите представиха новите издания на книгите „Математическа мозайка” и „Математически калейдоскоп”, които са в основата на изучаването на математическата лингвистика у нас.

Снимки

ЗораЗораЗораЗораЗораЗораЗораЗораЗораМайМайДНАДНАДНАДНАДНА