Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес в залата на Областна администрация – Сливен се проведе първо заседание на конституираната на 19 март т.г. със заповед на областния упра

02 април 2008 16:43,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1272
zasedanie

Основание за това е приетият от Народното събрание и влязъл в сила от 1 януари т.г. Закон за военните паметници. В работата на комисията взеха участие ръководствата на Гарнизонен военен клуб – Сливен, на отдел „Култура" в общините от областта, директори на музеи, представители на под. 22 220 и на военно-патриотични съюзи. Гост бе Иво Антонов – главен експерт по военните паметници в Министерството на отбраната.

Заседанието беше открито от областния управител Христина Чолакова. След като беше представен съставът на комисията, нейният секретар Александър Александров – главен експерт по отбранителната и мобилизационната подготовка в Областна администрация – Сливен, поясни причините, наложили създаването на Закон за военните паметници. Обсъдени бяха текстовете от закона, касаещи дейността на комисията, териториалните органи на централната власт и общините. След това членовете приеха правила за организирането, разпределението и извършването на дейността на комисията, които ще бъдат изпратени в Министерството на отбраната за съгласуване. По време на заседанието беше обсъден и приет планът за работата на комисията през тази година, който е отворен за нови идеи и дейности. Представителят на МО г-н Андонов запозна присъстващите с подробностите около основния въпрос – финансирането на дейностите според изискванията на закона.