Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

След издадена Заповед на областния управител на Сливен в Областна администрация се проведе конкурс...

13 юли 2009 15:57,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1198

След издадена Заповед на областния управител на Сливен в Областна администрация се проведе конкурс за длъжността „Младши експерт” в дирекция „Административен контрол, регионално развитие, държавна собственост”. Заповедта е издадена на основание Закона за държавния служител и Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители. Длъжността „Младши експерт” бе обявена за заемане от лице с трайни увреждания. Документи за кандидатстване за тази длъжност подадоха шест човека, като за събеседване бяха одобрени четирима. Двама не бяха допуснати поради непредставяне на решения на ТЕЛК. Нито един от допуснатите до втория кръг кандидати обаче не събра необходимия брой точки. Ето защо мястото за „Младши експерт” остана не заето.

В Областна администрация-Сливен се проведе и конкурс за длъжността „Старши експерт” в дирекция „Административен контрол, регионално развитие, държавна собственост”. Конкурсът се проведе също след издадена Заповед на областния управител на основание Закона за държавния служител и Наредбата за провеждане на конкурси за държавни служители. За участие в този конкурс подадоха документи осем души, като до решаване на тест бе допуснат само един кандидат . Останалите седем нямаха необходимия професионален опит за длъжността, който е минимум две години. Допуснатият до решаването на теста кандидат не бе одобрен за назначаване, тъй като не събра необходимия брой точки.

В отговор на постановление на Министерски съвет № 156 за ограничаване на нелихвените разходи за 2009 г. в бюджетните предприятия и на писмо на Министерството на държавната администрация и административната реформа областният управител на област Сливен изготви предложение за намаляване на разходите на 2009 година. Предложението включва преустановяване на назначаването на персонал на свободни длъжности с изключение на длъжността, определена за заемане от хора с трайни увреждания.