Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация–Сливен спечели наградата „Най-прозрачна областна администрация”...

15 юли 2009 11:42,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1576
Христина Чолакова с приза "Най-прозрачна областна администрация"

Областна администрация–Сливен спечели наградата „Най-прозрачна областна администрация” на Фондация за прозрачни регламенти. Призът бе връчен на областния управител Христина Чолакова от заместник-министъра на държавната администрация и административната реформа Ангел Иванов. Това се случи на 14 юли 2009г. в София по време на Националната конференция по проект „Прозрачност и публичност на действията на областните и общинските администрации-гаранция за почтено и добро управление” на оперативна програмата „Административен капацитет”. Призът се връчва за първа година.

Областна администрация-Сливен получи високото отличие заради въведените в ежедневната работа на администрацията практики и модели, осигуряващи прозрачност, което води до повишаване на интереса и доверието на гражданите към дейността на администрацията. За непрекъснатото подобряване на информираността на обществеността Областна администрация-Сливен поддържа свой интернет сайт, издава месечен информационен бюлетин, обслужва гражданите на принципа „Едно гише”, поддържа непрекъснат контакт с медиите, създадено е и информационно табло, осигуряващо на гражданите постоянен достъп до информация относно конкурси и търгове, организирани от администрацията.

За наградата, спечелена от Областна администрация-Сливен, бяха номинирани още Областна администрация-Велико Търново и Областна администрация- Благоевград.

Общинска администрация-Кубрат грабна приза за „Най-прозрачна общинска администрация”, като нейни конкуренти бяха общините Септември и Берковица. Наградата за „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” отиде в Областна администрация-Благоевград. Общинска администрация-Мездра пък е удостоена с отличието за „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията.

Снимки

Момент от презентацията на Областна администрация-Сливен