Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ "ТОЛЕРАНТНОСТТА - КЛЮЧ КЪМ СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ" В ХГ "Д. ДАМЯНОВ" СЛИВЕН

08 април 2013 18:25,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 10 години, брой четения: 3205
Българският екип

От 2 до 7 април 2013 г. в град Сливен и Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов" гостуваха приятелите ни по проект "Толерантността-ключ към социалната интеграция на младите европейски граждани".

Първият работен ден по програма бе в хотел "Национал Палас", където се срещнахме с учениците и учителите от Латвия, Полша, Италия, Португалия и Румъния. Посрещнахме ги по стар български обичай с хляб и сол, а артистите ни бяха вълшебници на сцената със "Самодива" и всички ги гледахме омагьосани. След това участниците от отделните държави представиха материали по проекта. Последва разходка из града.

Вторият ден основно бе в нашето училище.Започнахме с презентация за Природен парк "Сините камъни", последваха много интересните занимания в арт-студио и театрални игри. Посещението в Историческия музей затвърди мнението, че Сливен е с древна история.

Третият ден бе очакван с вълнение, защото предстоеше екскурзията до гр.Трявна - известен наш възрожденски град. Тук посетихме музеи и църкви.

Четвъртият ден бе определен за свободен. Учениците бяха със семействата домакини, а учителите - в гр.Несебър. Съвместните няколко дни ще останат незабравими и с радост ще очакваме следващото ни гостуване в Румъния в края на месец май.

Снимки

Посрещане на гостите по стар български обичай"Самодива", част от празничната програмаКристин Баджева приветства гостите с поема за толерантносттад-р Е. Иванова- директор на гимназията, приветства гоститеViktorija Petlak- координатор на проекта, приветства участиницитеекипът на Италияекипът на Полшаекипът на Португалияекипът на Румънияекипът на Латвияраздаване на сертификатитеексперти от ПП "С.камъни" представят парказанимания в Арт-студиотеатрални игритеатрални игритеатрални игризанимания в Арт-студиозанимания в Арт-студиотеатрални игризанимания в Арт-студиов историческия музейгрупата пред историческия музейв Трявнав школото- Трявнагрупата на учителите включени в проекта