Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен се включва в кампанията „Месец на Европа“

19 април 2013 12:45,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 844
снимка

Област Сливен се включи в националната кампания „Месец на Европа". Тя се провежда през месеците април-май. Кампанията е насочена към запознаване на българите с правата им като граждани на Европейския съюз. Поводът е обявяването на 2013 г. от Европейския съюз за Европейска година на гражданите.

Инициативата е в рамките на Работната програма за 2013 година на Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз и се реализира от администрацията на Министерския съвет, областните администрации и Съюза на народните читалища.

Дейности по кампанията се провеждат в четирите общини на област Сливен. В дните до 9 май (Денят на Европа) се предвижда да бъдат осъществени редица информационни и културни събития - викторини, изложби на детски рисунки, концерти. Проявите се организират в местните читалища със съдействието на общините. Областна администрация Сливен раздаде на общинските администрации разнообразни по съдържание информационни материали, свързани с темата на кампанията и осигурени с подкрепата на Областен информационен център Сливен и Европа Директно Сливен.

През декември 2012 г. област Сливен се включи в кампанията „Седмица на Европа", в която бяха представени чрез атрактивни инициативи Европейския съюз и бяха привлечени много граждани от всички възрасти.

Снимки

снимкаснимка