Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посланикът на САЩ Н. пр. г-жа Марси Рийс откри новопостроената сграда на Ц Д Г „Диляна” в село Трапоклово,Община Сливен

23 април 2013 16:09,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1011
снимка

Днес, 23 Април 2013 г. /вторник /от 12.00 часа в село Трапоклово, Община Сливен Христо Карабекиров – изпълняващ длъжността областен управител на Област Сливен и Димитър Милков – главен експерт в областна администрация участваха в официалното откриване на Целодневна детска градина „Диляна”.

Официални гости на събитието бяха посланикът на САЩ в България Н. пр. г-жа Марси Б. Рийс, началникът на американския отдел за военно сътрудничество капитан II ранг Марк Имблум от флотата на САЩ, кметът на Община Сливен инж. Кольо Милев, заместник-кметовете Иван Манчев, Иван Славов и Румен Андонов и заместник-председателят на ОбС Борислав Павлов, началникът на РИО Бисерка Василева и кметът на с.Трапоклово Кирил Киров.

Целодневната детска градина „Диляна” е ново строителство, като за построяването й правителството на САЩ е предоставило 244 571 лева (164 000 долара). Капацитетът е за 30 деца, с просторни две занимални, физкултурен и музикален салон, кътове за хранене и спане . Сградата е с монтирана цялостна топло и хидроизолация.

Община Сливен участва като партньор на американското правителство в реализирането на проекта, като предоставя над 80 000 лева за оборудване на детските помещения , изграждане на детска площадка и ограда. Предвижда се благоустрояване двора от северната му страна с пътен подход и полагане на асфалтова настилка за обслужване на кухненски блок и котелно помещение на стойност 3 500 лева.

В словото си при откриването на детското заведение, г-н Христо Карабекиров приветства с „Добре дошли” Н.пр. г-жа Марси Б.Рийс и г-н Марк Имблум в Област Сливен и най- сърдечно им благодари за оказаната хуманитарна помощ от правителството на САЩ при построяването и реновирането на редица обекти в населените места на областта , за осъществяването на социална и културна дейност.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимка