Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

219 хил. лева е сумата за изплащане на обезщетенията на засегнатите в област Сливен от строителството на автомагистрала „Тракия”...

27 юли 2009 14:38,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1236
Пресконференция на областния управител Христина Чолакова

219 хил. лева е сумата за изплащане на обезщетенията на засегнатите в област Сливен от строителството на автомагистрала „Тракия”, преведена от Национална агенция „Пътна инфраструктура” по сметката на Областния управител на област Сливен. Засегнати са имоти в землищата на селата Събрано, Загорци, Стоил войвода, Дядово, Езеро, Полско пъдарево и Омарчево в община Нова Загора и селата Биково, Скобелево, Бозаджии, Чокоба и гр. Кермен в община Сливен.

С решения на Министерски съвет от 4.07.2005 г. и 12.07.2005 са отчуждени имоти от горепосочените землища, засегнати от строителството на обекта АМ „Тракия”, Оризово-Бургас. Съгласно чл. 39а от Закона за държавната собственост, когато собственикът на имота не може да бъде установен или адресът му е неизвестен, имотът се смята за отчужден от датата, на която инвеститорът преведе по сметка на областния управител обезщетението. Предстои пред областния управител да докажат, че са собственици или наследници, за да бъдат обезщетени още 646 собственици и наследници на 82 имота за отчуждени общо 141 декара.

Подготвени са писма до кметовете на населените места и до Общинските служби по земеделие във връзка с предстоящото обезщетяване.

Необходимите документи за процедурата по обезщетяване са оригинална скица на имота, Решение по чл. 27 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползване на земеделските земи за възстановяване правото на собственост върху имота по плана за земеразделяне, заверено от съответната Общинска служба по земеделие, нотариален акт в случай на извънредна делба-нотариално заверен, оригинал на документ за липса на тежести върху имота, оригинал на удостоверение за наследниците в случай, че имотът е наследствен, нотариално заверен договор за делба на обезщетението /в случай на няколко собственика или наследника/, нотариално заверено пълномощно /в случай, че едно лице от правоимащите е упълномощено да получи обезщетението/ и банкова сметка, по която да бъде преведена сумата.

По време на работата по документацията, свързана с обезщетяването, стана ясно, че за три имота има по 35 наследници. За 14 имота наследниците са между 10 и 24 човека.