Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кандидати от ГЕРБ-Сливен – гости на събор край Твърдица

01 май 2013 14:57, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1923
---

Водачът на листата на ПП ГЕРБ за област Сливен Десислава Танева и кандидатите за народни представители Марин Кавръков и Кристин Спасов бяха официални гости на събора в местността „Улищица” край Твърдица. Жители на община Твърдица благодариха на Десислава Танева за усилията, които положи за ремонта на пътя Твърдица -Елена и й пожелаха успех на парламентарните избори. От своя страна водачът на листата на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева изрази благодарност за поканата да присъства на събора и пожела на всички весели Великденски празници.

Марин Кавръков също направи обръщение към присъстващите на събора и изрази очаквания, че при следващ мандат на ГЕРБ, ще бъдат свършени още много неща за региона.

На мястото, на което се провежда събора, се е издигал град Улинград, който по време на турското робство е опожарен до основи. Турски войски минавали по билото на Средна гора. Когато мъглата се вдигнала, те видели града и сринали до основи къщите, църквата и манастира. Години наред жителите на селата Козарево и Конаре – потомци на избягалите от Улинград хора, правят курбан в местността. През 90-те години инициативите са възстановени и превърнати в събор между двете села. Вече е традиция по време на проявата да се изявяват фолклорни самодейни състави от общините Твърдица и Гурково. Според местна легенда, в местността „Улищица” има аязмо с лековита вода, която изцерява очите и помага при безплодие.

 

 

 

Снимки

------------------------