Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПП ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата

09 май 2013 17:55, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1673
---

ПП ГЕРБ внася в Софийската градска прокуратура сигнал относно обявяването на поръчката и избора на фирма-изпълнител за подмяната на българските документи за самоличност. Целта на сигналa е прокуратурата да установи и да информира българските граждани дали бившият премиер Сергей Станишев си е купил срещу 116 милиона евро поста „председател на ПЕС“ с пари на българските данъкоплатци. В изпратения до прокуратурата сигнал, от ПП ГЕРБ настояваме в законоустановения срок да бъде извършена проверка на данните от журналистически разследвания, според които по времето на правителството на Тройната коалиция експремиерът Сергей Станишев, негови съветници и висши чиновници от МВР са манипулирали процедурата за избора на фирма, която да подмени българските документи за самоличност и значително са завишили цената на поръчката от 16 на 116 милиона евро.

В сигнала, изпратен до прокуратурата, предоставяме публична информация, която е публикувана в следните интернет издания:

http://frognews.bg/news_48550/Kak_se_stava_shef_na_PES_Statiia_vtora/

http://www.svobodata.com/page.php?pid=10165&rid=20

http://razuznavane.com/?p=14689

В изпратения сигнал до прокуратурата е посочено още, че в информациите са цитирани и данни от журналистически разследвания във в-к „168 часа“. От ПП ГЕРБ очакваме българската прокуратура да провери и изнесените данни, които правят връзка между спечелването на поръчката за подмяна на документите за самоличност от дъщерната фирма на „Сименс“ – Австрия – „Сименс“ – България, съпругата на тогавашния зам.-председател на Групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода, която представлява фирмата-победител и избирането на Сергей Станишев за председател на ПЕС, по предложение на самия Ханес Свобода.