Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от езиковата гимназия представиха проект за културното наследство на Сливен

20 май 2013 13:31,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 871
Проект на ученици

На 18 май – Международният ден на музеите, галериите и културното наследство в ГПЗЕ „Захарий Стоянов” учениците от клуб „Млад родолюбец” проведоха втората си представителна изява по проект „Успех” с ръководител Величка Ненчева.

Клубът е създаден през февруари 2012 год. по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора” и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”. Проектът е съфинансиран от Европейски социален фонд.

Младите родолюбци представиха електронен вариант на албум със снимки на културно-исторически паметници и природни забележителности от Сливен, с текстове на английски език. Албумът ще бъде преведен и на немски, френски и испански. Единадесетокласниците правят всичко това по тяхна инициатива с цел да допринесат за развитието на културния туризъм в родния си град. Учениците изразиха надежда, че ще се намерят средства албумите да бъдат отпечатани, за да достигнат до повече наши съграждани и чуждестранни туристи. Младите патриоти представиха и презентации, посветени на известни исторически личности от Сливен като Таньо войвода, Радко Димитриев, Христо Топракчиев и Продан Таракчиев.

Направена беше възстановка на обичаите Лазаруване и Ладуване. Радостина Георгиева прочете своето есе, озаглавено „Сливен – моят роден град”.

Снимки

Проект на ученици