Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Област Сливен се включва в почистването на Стара планина

27 юни 2013 09:40,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 987
снимка

На 26.06.2013 г. по инициатива на bTV Media Group в областна администрация Сливен се проведе работна среща във връзка с нова инициатива на медията. Присъстваха заместник областният управител Пейчо Пейчев, Мария Лазарова - мениджър на проекта „Да изчистим България за един ден“, представители на община Сливен, Югоизточно държавно предприятие, Регионална дирекция по горите – Сливен, ПП „Сините камъни“ и експерти от областна администрация.

Г-жа Лазарова представи инициативата. Тя е продължение на кампанията „Да изчистим България за един ден“, а намерението на организаторите е в периода 13 - 20 юли 2013 г. да бъде почистена и Стара планина. Ще бъдат проведени акции за почистване на планински терени, които са замърсени в резултат от туристически и други дейности.

Необходимо е до 5 юли 2013 г. да се подаде заявление за организиране на почистване на Стара планина. То се състои в определяне на датите и местата, нуждаещи се от почистване и необходимите за това ресурси. Следва да се набележат 2-3 места, които не са били обект на почистване при кампанията на 20 април тази година, да са извън населените зони и да са горски територии.

По време на срещата стана ясно, че от общо 2200 места, маркирани на картата, изготвена за кампанията „Да изчистим България за един ден“, 1042 места са на територията на Стара планина. За област Сливен най-много сигнали за замърсявания е имало в общините Котел и Сливен, затова там се очаква и най-голяма активност.

Г-жа Лазарова връчи грамота за активното участие на област Сливен в кампанията „Да изчистим България за един ден“ и персонална грамота на Анна Димова – старши експерт в областна администрация Сливен, за добрата й работа като координираща акцията в областта.

Снимки

снимкаснимкаснимка