Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евродепутатите от ГЕРБ: Осъждаме всички опити за политическа цензура и натиск върху медиите

27 юни 2013 22:36, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1591

Ние, българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП, категорично осъждаме всички опити за политически и институционални посегателства върху свободата на медиите и словото в България.

 

Недопустимо е медиите да са обект на атака с нарочни декларации на председателя на Народното събрание и на председателя на ПП Атака, с която се внушава, че манипулативно отразяват на гражданските протести.

 

Изключително сме притеснени от тази безпрецедентна атака и възразяваме срещу опитите да се влияе върху редакционната политика и свободата на медиите в България. За огромно съжаление подобни опити за политическа цензура напомнят единствено за едни отминали мракобесни порядки от преди 1989 г. Такива прилики обаче не са случайни, имайки предвид, че Атака е коалиционен партньор на БСП и ДПС.

 

Затова, Делегацията на евродепутатите от ГЕРБ в Групата на ЕНП в Европейския парламент ще информира еврокомисаря по цифровите технологии Нели Крус за скандалното поведение на председателя на българския парламент, за реакциите от страна на АБРО, БХК и АЕЖ. Освен това ще запознаем със случая и председателя на Европейския парламент и председателите на парламентарните групи.

 

Според нас, протестите, обхванали България, не са мотивирани, нито подстрекавани от българските медии, както представителите на управляващото мнозинство от БСП, ДПС и Атака се опитват да внушават. Това са протести срещу моралната деградация на същото това мнозинство, което наложи скандални личности в изпълнителната власт в страната и така урони престижа на Народното събрание като институция.

 

Задкулисната зависимост на настоящото правителство и противоречивите му действия рушат имиджа и доверието в България, възстановявано с усилията на много българи, работещи в гражданските организации, частния сектор и държавната администрация в последните няколко години.

 

За разлика от г-н Миков, смятаме, че изходът от тежката политическа криза в страната може да е само един и той е най-демократичният: незабавна оставка на това правителство и подготовка на предсрочни парламентарни избори.

 

Андрей Ковачев

 

Мария Габриел

 

Моника Панайотова

 

Владимир Уручев

 

Преслав Борисов

 

27.06.2013 г.