Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в семинар за безопасни условия на труд

05 юли 2013 17:01,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1124
снимка

На 04-05.07.2013 г. областният управител Корнелий Желязков участва в обучителен семинар в гр. Русе. Семинарът беше в рамките на проект „Превенция за безопасност и здраве при работа“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и изпълняван от ИА „Главна инспекция по труда“.

Форумът беше воден от Румяна Михайлова – изпълнителен директор на ИА „ГИТ“. Основната тема беше „Разработване и въвеждане на модулите на Системите за управление на дейността по безопасност и здраве при работа /СУБЗР/“. Сред дискутираните въпроси бяха история на разработването на моделите в областта на безопасност и здраве при работа и ползите, до които е довело внедряването им, стандартите BS OHSAS 18001:2007 и OHSAS 18002:2008, както и документацията и нейното управление, разследването на инциденти, коригиращи и превантивни действия, вътрешен одит и др. Бяха дискутирани практически въпроси, свързани с внедряването на СУБЗР в различните типове предприятия.

Общата цел на проект „Превенция за безопасност и здраве при работа“ е да допринесе за подобряване на условията на труд в предприятията и професионалния и здравен статус на работната сила. За постигане на целта по проекта се изпълняват дейности, насочени към превенция на професионалните рискове.