Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учениците от 7-мо ОУ ще спортуват в обновен салон

15 август 2013 12:57,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1000
Снимка 1

На 15.08.2013 г. областният управител Корнелий Желязков беше сред официалните гости на церемонията по откриване на ремонтирания физкултурен салон в 7-мо Основно училище „Панайот Хитов“ в гр. Сливен. Тук бяха още кметът на община Сливен Кольо Милев, аташето по отбраната и военновъздушен аташе към Посолството на САЩ полк. Рей Шулц, началникът на отдела за Военно сътрудничество към посолството на САЩ подп. Дейвид Галес, началник на Отдел „Съвместни съоръжения“ към Министерство на отбраната полк. Явор Матеев, заместник-кметове на общината, началникът на РИО - Сливен Бисерка Василева, служители от Посолството на САЩ в България, офицери и служители от Министерството на отбраната на Република България и Въоръжените сили на САЩ, представители на администрацията, учители и ученици от училището.

Ученици от 7-мо училище, участници в проект „Успех“, поздравиха присъстващите с изпълнения на весело хоро и модерен балет. Думи на благодарност за обновеното спортно съоръжение отправиха кметът Кольо Милев, подп. Галес и директора на училището. Лентата прерязаха кметът Милев, полк. Матеев и полк. Шулц.

Правителството на САЩ, чрез Отдела за военно сътрудничество в Посолството на САЩ към Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, осигури 26 000 лева (17 350 долара) за основния ремонт на физкултурния салон на училището. Проектът по Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ бе реализиран от съвместен американско-български военен екип като част от обучението „Black Sea Rotational Force 13“. В ремонтните дейности се включиха 8 американски военнослужещи от 823-а експедиционна ескадрила „Ред Хорс“ на Военновъздушните сили на САЩ и 9 военнослужещи от Българските сухопътни сили. Бяха подновени електрическата, вентилационната и отоплителната системи. Бяха изградени нови стени и таван. 265-те ученици ще могат да спортуват върху нов безпрашен под, подходящ за баскетбол и волейбол. След ремонтните дейности е създадена по-светла и безопасна среда в съответствие с всички модерни образователни стандарти.

През последните три години Посолството на САЩ в София подпомогна с 1 723 875 лева (1 156 461 долара) различни проекти за хуманитарна помощ в България. За много от тях американски и български военнослужещи заедно положиха доброволен труд. При осъществяването им правителството на САЩ работи в партньорство с неправителствени организации и местни български фирми в съответствие със стратегията за социално и икономическо развитие на Република България.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5