Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

УНИЦЕФ и четирите общини в Сливен подписват Меморандум за подкрепа на деца в риск, деца в конфликт със закона и техните семейства

02 септември 2013 15:11,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 823
Снимка

На 04.09.2013 г. от 11.00 ч. в сградата на областна администрация Сливен ще се състои официалното подписване на Меморандум за разбирателство за сътрудничество по проект „Подкрепа за децата в конфликт със закона, децата в риск и техните семейства“, изпълняван от УНИЦЕФ. Партньори в проекта са областна администрация Сливен и четирите общини на територията на областта: Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Документът ще бъде подписан от Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ за България, Корнелий Желязков – областен управител, Кольо Милев – кмет на община Сливен, Атанас Атанасов – кмет на община Твърдица, Светла Стоянова – заместник-кмет на община Нова Загора и Детелина Адамова – заместник-кмет на община Котел. Гост на церемонията ще бъде Ева Жечева - председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Меморандумът е основно фокусиран в сферата на детското правосъдие. Насочен е към създаване и изпълнение на модел за работа и система от ефективни услуги за превенция, ресоциализация и подкрепа на деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства, както и закриване или преструктуриране на Социално-педагогическите интернати. Меморандумът е изготвен въз основа наблюдението и анализа на социално-икономическите показатели и демографски тенденции в региона, както и данните за образование, здравеопазване, заетост, равнище на бедност, достъп до обществени услуги, инфраструктура, капацитет на системите за закрила на детето, правосъдие и социални услуги.

По време на събитието ще бъде предоставена информация за постигнатите резултати в съвместната дейност на УНИЦЕФ с община Сливен за подкрепа на деца и семейства в риск през последната една година, както и следващите стъпки в работата по създаването на конкретни услуги за превенция и специализирана подкрепа на деца в риск, деца в конфликт със закона и техните семейства.

УНИЦЕФ работи в 190 страни и територии, за да помогне в оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. УНИЦЕФ оказва помощ за подобряване на детското здравеопазване и пълноценното хранене, добро водоснабдяване и канализация, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и защитата на децата от насилие, експлоатация и СПИН. УНИЦЕФ се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства.

За повече информация за УНИЦЕФ посетете: www.unicef.bg или страницата на организацията във Фейсбук.

Канят се представителите на местните и регионални медии да присъстват на подписването на Меморандума. След приключване на официалната част ще бъде дадена възможност за въпроси и интервюта.