Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Марин Кавръков, ГЕРБ: Сливен заприлича на казарма, общината ликвидира културни институти

09 септември 2013 13:38, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1797
Марин Кавръков

Налице е тотален погром на културните институти в Сливен, заяви на пресконференция координаторът на структурите на ПП ГЕРБ Марин Кавръков. Той изрази възмущение, че Клуба на дейците на културата е обявен на търг за ресторант.

 

„КДК никога не е бил планиран за ресторант и няма условия за развиване на подобна дейност. На път сме най-старата институция от този вид да бъде унищожена. Базата на художниците също е предлагана на търг”, каза той. Според него общината проявява пълно неразбиране по проблемите на дейците на културата и по фелдфебелски се опитва да управлява процесите. Кавръков критикува факта, че художествената галерия е затворена за ремонт през цялото лято, а това е сезонът, в който може да се повиши посещаемостта от туристи.

 

„Никакво отношение няма общината. Когато културните дейци се обадят за нещо, все едно, че са извършили престъпление. Същото става и с Кукления театър. Докога ще плащаме наем на мюфтийството? Въпреки, че имаме вариант за решение за този театър да бъде преместен, нищо не се прави. Започваме новия сезон с ликвидиране на културни институции, които са създавани десетилетия наред. Сливен започна да прилича на казарма и от това най-много ме боли. Начинът, по който се управляват процесите, започва да прилича на прусащина, от която Сливен като интелектуален център на България няма никаква полза”, каза Кавръков.