Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 22 август 2009г., събота, областният управител Марин Кавръков се включи във Фестивала на фолклорната носия – Жеравна 2009.

24 август 2009 15:06,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1193

На 22 август 2009г., събота, областният управител Марин Кавръков се включи във Фестивала на фолклорната носия – Жеравна 2009. Облечен в традиционна тракийска носия, г-н Кавръков, както всички участници във фестивала, трябваше да остави мобилния си телефон. С дървена лъжица той хапна бобена чорба, опита и от агнешкото чеверме.

Силно съм впечатлен от фестивала, организацията е отлична, превъзходна е идеята за този фестивала и той заслужава да бъде подкрепен от Областна администрация- Сливен!- сподели пред организаторите на фестивала г-н Кавръков. Той предложи през следващата година Областна администрация да съдейства с колекцията Традиционно облекло и тъкани от Сливенско на Регионален исторически музей–Сливен да бъдат облечении мъже и жени от Сливен, които да се включат във фестивала, като това допълнително би го обогатило.

По идея на г-н Кавръков ще се направи проучване на вида на собствеността на терена, върху който се провежда фестивала, с цел обособяване и превръщане на местността в парк и място за отдих.