Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът на община Котел Христо Киров телефонира от гр. Нимбург, Германия, на областния управител Марин Кавръков.

25 август 2009 13:35,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1543

Днес, 25 август 2009г., преди обяд, кметът на община Котел Христо Киров телефонира от гр. Нимбург, Германия, на областния управител Марин Кавръков. Г-н Киров лично поздрави Марин Кавръков с назначаването му за областен управител на област Сливен, като му докладва, че се намира в платен годишен отпуск, който прекарва в Германия.

Там Христо Киров е заедно с 19-годишната си дъщеря Медиха Кирова и сънародника ни от гр. Шумен Станислав Недев. Котленският кмет е ръководител на Клуба по конен спорт в с. Тича, който участва с 10 елитни коня и кобили в поредица от конни състезания в Германия.

На провелото се на 22 и 23 август в гр. Креускруг Международно конно състезание за младежи и юноши по прескачане на препятствия дъщерята на Христо Киров- Медиха с кон Демет Карлито се класира на пето място. Постижението е особенно ценно тъй като е спечелено в надпревара с около 200 участника от Холандия, Германия и Белгия. По време на финалното награждаване Христо Киров, в качеството си на кмет на община Котел, лично награди 15-годишния Матиас Швенкер от Германия с награда за най-резултатен ездач. На състезанието в Креускруг г-н Киров заедно с други свои колеги кметове бе сред официалните гости на форума.

От 27 до 30 август предстои провеждането на друго конно състезание, този път в град Нимбург. В него ще вземат участие и тримата български състезатели- Медиха Кирова, Христо Киров и Станислав Недев с десетте коня и кобили от клуба по конен спорт в с. Тича.