Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С прекрасна церемония врати отвори Филиал Сливен към Медицински университет – Варна

23 септември 2013 16:06,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1401
Снимка 1

На 23.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков присъства на официалната церемония по откриване на първата академична година на Филиал Сливен към Медицински университет – Варна. Сред гостите на събитието бяха народните представители Десислава Танева, Галя Захариева, Валери Жаблянов, Деян Дечев, кметът на община Сливен Кольо Милев, общински съветници, директори на учебни и здравни заведения и др. На тържеството присъства и цялото Академично ръководство на Медицински университет – Варна, начело с ректора проф. д-р Красимир Иванов.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий.

В приветствието си проф. д-р Иванов изказа своята благодарност към народните представители и областните управители от предишния и настоящия мандат, към общинското ръководство, ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и цялата сливенска общественост. Той заяви, че преподавателите ще дадат най-доброто от себе си, за да подготвят най-добрите кадри в сферата на здравните грижи. Амбицията е Сливен да стане модерен университетски център, а филиалът да се превърне в еталон за обучението на медицински сестри и акушерки.

От своя страна народният представител Десислава Танева пожела здраве и успех на парвокурсниците. Тя изрази своята увереност, че догодина сградата на учебното заведение ще бъде ремонтирана и ще приема студенти.

Във филиала на Медицински университет - Варна в град Сливен се обучават двадесет студенти в специалност „Медицинска сестра“ и двадесет - в специалност „Акушерка“. От общо 550 кандидати 17 са пълните отличници. С най-висок бал по специалността „Медицинска сестра” е Донка Ангелова, а по специалността „Акушерка” – Тереза Кочева. В края на церемонията студентите положиха тържествена клетва. Те получиха студентските си книжки от доц. д-р Нели Спасова – директор на сливенския филиал, и бяха посрещнати с хляб и сол от заместник-директора Пепа Чиликова.

Филиал Сливен към Медицински университет – Варна е разкрит с решение на Народното събрание от 30.01.2013 г. и осъществява 4-годишно обучение за бакалавър по специалностите от регулираните професии „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. Филиалът ползва ресурсите на университета, като цялата лекционната част на обучението е електронно базирана. Студентите ще слушат лекциите на своите преподаватели по едно и също време със състудентите си във Варна благодарение на онлайн видео-конферентна връзка. Обучението се провежда в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6