Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Галя Захариева, ГЕРБ : Управляващите първи използваха парламентарните трикове

08 октомври 2013 11:17, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1726
Галя Захариева

Редът и начинът на законотворчество в парламента се определя от управляващите, а нашите ангажименти като опозиция са в рамките на закона да устояваме нашата позиция – ясна от първия ден – този парламент е нелегитимен, правителството е нелегитимно и не дава ясна визия за по-добро развитие на страната. Това заяви в интервю за Канал 6 народният представител от ГЕРБ-Сливен Галя Захариева. Тя бе категорична, че парламентарните трикове са използвани най-напред от управляващите и не е работа на опозицията да поддържа кворума в Народното събрание.

 

„По-голямата част от обществото, и ние като политическа партия, не сме съгласни това правителство да остане. Искаме оставка на правителството и на парламента”, каза Захариева. Тя допълни, че в ГЕРБ като демократична партия решенията се вземат след обсъждане и единодушие.

 

Захариева изрази съжаление, че управляващите не предприемат нищо във връзка с внесения и приет от предишния парламент на първо четене Закон за предучилищното и училищно образование. „Стигна се до единомислие по закона, а най-големият проблем беше задължителното предучилищно образование. Готови сме на компромис по отношение на 4-годишните деца, като задължителното предучилищно образование остане за 5-годишните. Все още не се е гледал този проектозакон. Имаме информация, че Министерството на образованието подготвя нов закон. Това е пример за политика на инат. Този проектозакон е труд, положен от много хора, експерти , колеги и стигнало се е до единомислие и трябва да има приемственост. Образованието е област, в която не бива да допускаме политизиране”, допълни Галя Захариева.